Марафон професій. Слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів. #МОЯПРОФЕСІЯ

Другий день Марафону професій.

ДНЗ "ЧПАЛ представляє професії: "Слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів; водій автотранспортних засобів (категорія "С"); машиніст землерийно-будівельних машин".

Машиніст землерийно-будівельних машин керує: трактором, бульдозером, скрепером, екскаватором, грейдером. Виконує землерийно-будівельні роботи: розроблення грунтів під дорожнє покриття, спорудження насипів доріг, очищення автомобільних доріг, копання котлованів під фундамент об'єктів будівництва, навантажування сипких матеріалів, чищення водойм.

Слюсар монтує, регулює устаткування, встановлене на машину згідно з інструкцією щодо експлуатації, забезпечує безперебійну його роботу. Здійснює візуальний огляд робочої ділянки або дорожнього покриття, що підлягає ремонту, та установлює технологічну послідовність виконання робіт залежно від їх обсягів та пори року. Контролює правильність кріплення робочих органів машини, якою керує. Контролює роботу устаткування, агрегатів, приладів машини з використанням контрольно-вимірювальних приладів, пристроїв та інструменту. Перевіряє технічний стан машини, виконує її підготовку до роботи. Розбирає та виконує підготовку до ремонту вузлів та агрегатів. Замінює спрацьовані частини та деталі. Виконує слюсарне оброблення вузлів та деталей з використанням універсальних пристроїв, а також повне відновлення та зміцнення спрацьованих деталей. Ремонтує, складає, випробує, регулює та здає в експлуатацію вузли, агрегати. Виконує слюсарні та електрослюсарні роботи з поточного ремонту машини. Бере участь у виконанні щозмінного обслуговування машини та у її плановому запобіжному ремонті. Забезпечує безпечні умови роботи машини та дорожнього руху.

Професія "Слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів"

Кiлькiсть переглядiв: 73

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.